ҐорҐани

Природний

заповідник

"Краплинка" про День Землі

"Краплинка" про День Землі Працівників сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» запрошено на черговий екологічний захід у Надвірнянській ЗОШ І-III ст. № 3 присвячений Дню Землі.
Екологічний загін «Краплинка» (учениці 7-В класу: Христина Андрухів, Марія Винник, Світлана Цибульська, Юлія Тороус, Анна Гурська; класний керівник Лариса Іроденко) виступив перед педагогами та учнями школи. Ними підготовлено звернення до присутніх від імені Землі та роздано буклет-пам’ятка.
Виступаючі розповіли про свій внесок у покращення екологічного стану міста: збір відпрацьованих батарейок, очищення від сміття прибережених смуг річки Бистриця Надвірнянська, охорона мурашників. Вони застерегли, якщо кожен з нас не буде докладати зусиль для покращення стану довкілля, нас чекає сміттєвий бум.
Завідувач сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» Людмила Кравчук розповіла про відзначення Дня Землі, звернувши увагу на те, що вплив людини на природи сьогодні значно перевищує здатність біосфери до саморегуляції та ставить загалом під загрозу можливість її існування як системи. Для віртуального ознайомлення із заповідником юним природо-охоронцям подаровані друковані видання установи.