ҐорҐани

Природний

заповідник

Глобальна проблема об’єднала однодумців

Одне з глобальних питань сьогодення – зміна клімату, об’єднало науковців, природоохоронців, екоосвітян, студентів, журналістів. Працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» взяли активну участь у семінарі «Зміна клімату.
Адаптації до зміни клімату». Захід проведений активістами Івано-Франківського екоцентру, осередок Національного екологічного центру України (НЕЦУ) – мережі неурядових екологічних організацій, що співпрацюють з метою реалізації права громадян на життя в безпечному навколишньому середовищі у зв’язку із загрозою глобальної зміни клімату.
З детальною презентацією перед присутніми виступила експерт НЕЦУ з питань адаптації до змін клімату Надія Артем’єва. Звернуто увагу, що при підвищенні температури повітря більше ніж 2ºС відбуватимуться: часті стихійні лиха, посухи, нестача питної води, загроза сільському господарству.
Набуті знання учасники семінару закріпили, працюючи в групах над проблемними питаннями.
Одержані роздаткові матеріали, з висвітленої теми, будуть нами використані для інформування різних верств населення Надвірнянського району.