ҐорҐани

Природний

заповідник

Атомне століття раною горить

Працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» взяли участь у проведенні уроку пам’яті «Атомне століття раною горить», що відбувся до дня Чорнобильської трагедії в центральній районній бібліотеці.

Учасники заходу – студенти групи М-11 Надвірнянського коледжу Національного транспортного університету під керівництвом Тетяни Федак.

Побачений фільм «Битва за Чорнобиль» не залишив нікого байдужим до тих подій. У молоді було багато запитань до дорослих.

Бібліотекар Надія Мартинюк перегорнула сторінки історії атомного століття, наголошуючи, що Чорнобильська трагедія – як нагадування світу, якою важкою ціною доводиться платити за помилки.

Завідувач сектору Людмила Кравчук проінформувала про маловідомі факти наслідків найбільшої техногенної катастрофи та про створення у межах 30 кілометрової зони ЧАЕС Чорнобильського радіаційно-екологічного природного заповідника.

Провідний фахівець сектору Роман Кузнєцов провів презентацію «Вплив радіації на людський організм», під час якої детально розповів про наслідки опромінення людини та хвороби, що виникли або загострилися під впливом радіації.

Присутні також дізналися, що навіть найменші дози радіації здатні вплинути на функціонування, динаміку і розвиток екосистем.

В читальному залі бібліотеки (де проходив захід) була оформлена виставка літератури «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської», з якою ознайомилися всі охочі.