ҐорҐани

Природний

заповідник

Екологічні години у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Гвізд

В еколого-освітній діяльності природного заповідника «Ґорґани» особливу увагу приділяється екологічному вихованню учнівської молоді. Метою є доповнення знань учнів, отриманих на уроках біології та географії, додатковими відомостями про природу рідного краю.
В рамках відзначення Міжнародного дня водно-болотних угідь працівники сектору екологічної освіти природоохоронної установи провели екологічні години для учнів 6, 7 та 11-класів Гвіздської ЗОШ І-III ст. Завідувач сектору екологічної освіти Людмила Кравчук презентувала історію створення, біорізноманіття і природоохоронну роботу в заповіднику.
Вона інформувала присутніх про відзначення Міжнародного дня водно-болотних угідь, як середовищ існування водоплавних птахів.
Про об’єкти природо-заповідного фонду України та їх діяльність розповів провідний фахівець сектору екологічної освіти Роман Кузнєцов, звернувши увагу на природоохоронні установи, на території яких розташовані водно-болотні угіддя, що входять до переліку угідь офіційно визнаних Рамсарською конвенцією (форма проведення екогодин – розповідь-презентація).