ҐорҐани

Природний

заповідник

Науковий відділ

У науковому відділі працює 5 осіб, які проводять комплексні інвентаризаційні та моніторингові дослідження біоти та неживої природи на території Природного заповідника "Ґорґани".

Мирон Шпільчак

Кандидат сільсько-господарських наук, заступник директора з наукової роботи Природного Заповідника "Ґорґани". Здійснює комплексні лісівничі дослідження.

Тарас Олексів

Кандидат сільсько-господарських наук, науковий співробітник Природного Заповідника "Ґорґани". Здійснює лісознавчі дослідження.

Олена Слободян

Кандидат біологічних наук, молодший науковий співробітник Природного Заповідника "Ґорґани" з 2008-го року. Здійснює комплексні фауністичні та зоологічні дослідження.

З 1998-го по 2003-й роки навчалась у Прикарпатському університеті імені Василя Стефаника. У 2008-му році завершила навчання в аспірантурі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за спеціальністю "Екологія".

У 2009 році нагороджена дипломом за успішно завершену навчальну програму "Професіонали природоохоронних територій в Карпатському екорегіоні", організовану Федерацією Європарк.

2010-го захистила кандидатську дисертацію на тему "Екологічна роль популяцій восковика перев'язаного (Trichius fasciatus (Linnaeus, 1758) в лучних екосистемах Ґорґан".

У 2011 успішно завершила навчання в Альпен-Адріа університеті Клаґенфурту (Австрія) та отримала кваліфікацію магістр наук "Менеджмент природоохоронних територій".

У 2011 році нагороджена дипломом за активну участь у навчальному семінарі "Розробка плану управління природоохоронної території із залученням зацікавлених сторін", який був організований Всесвітнім фондом природи та фундацією Pro Park за підтримки міжнародного проєкту "Охорона та стале використання природних ресурсів в Українських Карпатах".

Очолює громадську екологічну організацію "Сатурнія".

Юлія Клімук

Науковий співробітник Природного Заповідника "Ґорґани" з 1997 р. Здійснює комплексні ґеоботанічні дослідження.

З 1989 по 1994 рр. навчалась в Українському Державному лісотехнічному університеті за спеціальністю інженер лісового господарства. Після завершення навчання з 1994 по 1997 рр. працювала інженером науково-дослідного сектору в цьому ж ВУЗі.

Автор та співавтор 15-ти наукових публікацій, що стосуються Природного Заповідника "Ґорґани", в тому числі монографії "Природний Заповідник "Ґорґани". Рослинний світ".

Степан Юсип

Науковий співробітник Природного Заповідника "Ґорґани". Здійснює комплексні ботанічні та фітоценотичні дослідження.

З 2000-го по 2005-й роки навчався у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. У 2008-му році завершив навчання в аспірантурі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за спеціальністю "Ботаніка".