ҐорҐани

Природний

заповідник

День екологічних знань

В Надвірнянському районі екологічні знання популяризують викладачі природничих дисциплін, працівники районного еколого-натуралістичного центру та сектор екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани». 

З нагоди Дня екологічних знань, яке в усьому світі відзначають 15 квітня, працівниками сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» організовано та проведено на базі Надвірнянського еколого-натуралістичного центру круглий стіл «Екологічні знання населення Надвірнянщини». 

Запрошено представників: відділу освіти, райдержадміністрації, міської ради, природного заповідника «Ґорґани», громадських організацій. 

День екологічних знань значущий не тільки для тих, хто працює у сфері екологічної освіти, а й для всіх людей, адже лише від їхньої поведінки залежить існування живого на землі. 

Звичайно, розв'язати глобальні екологічні проблеми можна тільки спільними зусиллями на загальнодержавному і світовому рівні, але поліпшити екологію місця проживання під силу кожній людині. А лише людина з багажем екологічних знань ніколи не завдасть шкоди довкіллю. Завідувач сектору екологічної освіти ПЗ «Ґорґани» Людмила Кравчук ознайомила присутніх з головною метою свята – популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища. 

Еколог міської ради Василь Скорупський проінформував про екологічну ситуацію в місті, звернувши увагу на спільну роз’яснювальну роботу серед населення в питанні роздільного збору сміття. Директор районного еколого-натуралістичного центру Лариса Андрусяк розповіла про роботу РЕНЦу. При установі діє 75 гуртків природничого спрямування, в якому займаються 1155 дітей. Учнівська молодь, яка відвідує гуртки шанобливо ставиться до природи. Провідний фахівець сектору екологічної освіти ПЗ «Ґорґани» Роман Кузнєцов підсумував роботу учасників круглого столу. 

Тільки об’єднавши зусилля всіх державних і недержавних, як природоохоронних, так і навчальних організацій, можна досягнути головної мети еколого-освітнього процесу – виховати екологічно-свідому людину майбутнього.