ҐорҐани

Природний

заповідник

Бібліотекарям про дати «зеленого» календаря листопада

Працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» завітали на чергову нараду працівників центральної бібліотечної системи, для ознайомлення їх з датами «зеленого» календаря листопада.

Провідний фахівець сектору Роман Кузнєцов  розповів присутнім, що з 2001 року,  після прийняття відповідного рішення Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй, 6 листопада відзначається Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.


Війна та збройні конфлікти, якими б не були їх причини, приносять жахи для людства і здатні, на превеликий жаль, за лічені хвилини знищити те, що створювалося природою і людиною упродовж багатьох віків. Під час військових дій випалюються поля та ліси, внаслідок чого забруднюються повітря та водоймища, отруюється ґрунт, гинуть тварини, руйнуються цілі екосистеми.

Роман Ігорович презентував природно-заповідні території, які знищені під час військового конфлікту на  Сході України та анексії Криму.


Завідувачка сектору Людмила Кравчук проінформувала бібліотечних працівників, що 11 листопада відзначатиметься Міжнародний день енергозбереження, а енергозберігаючі заходи багато в чому залежать від нашої особистої обізнаності та часто не вимагають великих інвестицій.

Кожен  ознайомився  з інформацією флаєра «12 порад енергозбереження», виготовленого екоосвітянами та роздані присутнім для популяризації жителям населених пунктів.