ҐорҐани

Природний

заповідник

Люди поважного віку за покращення стану довкілля

За статистикою кожен п’ятий українець – людина похилого віку. Щоб привернути увагу спільноти до проблем пенсіонерів та виразити їм вдячність за їх працю та досягнення святкувався Міжнародний день людей поважного віку. Проте, уваги ці люди потребують щоденно.
Працівники сектору екологічної освіти ПЗ «Ґорґани» організували зустріч поважних людей, дорослих членів природничого клубу «Арніка» в приміщенні Надвірнянської районної бібліотеки для дітей ім. Ірини Яцури. За чашкою чаю згадано нелегке дитинство та юність. Але оптимізму літнім людям не позичати. Попри мізерні пенсії та важкі умови проживання вони вірять в краще майбутнє.
Кожен запропонував різні форми роботи для покращення стану довкілля. А саме:
- залучення людей старшого покоління до заходів з нагоди екологічних дат;
- проведення для них віртуальних подорожей рідним краєм через демонстрацію відеофільмів, фотовиставок, інформаційних бюлетенів.
Екоосвітянами пропозиції людей поважного віку взято до уваги. По закінченню зустрічі охочі відвідали, в приміщенні юнацької районної бібліотеки, фотовиставку учасника заходу – Михайла Лукача «Природа рідного краю». За допомогою світлин вони познайомилися з кам’яними розсипами природного заповідника «Ґорґани», водоспадами та вершинами території, а також прекрасними пейзажами Карпат.