ҐорҐани

Природний

заповідник

«Природний заповідник «Ґорґани» – чарівна перлина Прикарпаття»

Все глибшою і різнобічною стає співпраця працівників сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» з бібліотекарями центральної бібліотечної системи.

22 грудня у читальному залі Надвірнянської центральної районної бібліотеки відбулася екологічне заняття «Природний заповідник «Ґорґани» – чарівна перлина Прикарпаття» для учнів 9-го класу Надвірнянської ЗОШ І-III № 1. До заходу долучились і працівники краєзнавчого відділу ЦБС.

Провідний фахівець сектору екологічної освіти Роман Кузнєцов детально і вичерпно розповів про вершини природного заповідника «Ґорґани», продемонструвавши слайд-фільм «Таємничі Ґорґани».

У рамках проведення Всеукраїнської акції «Збережи ялинку» присутнім презентовано буклет «Збережемо ялинку». Роман Ігорович зупинився на таких важливих аспектах, як значення хвойних дерев у житті людини, альтернативні атрибути різдвяно-новорічних свят, а також відповідальність за правопорушення природоохоронного режиму.

Присутніх проінформовано, що праліси та старовірові ліси (площа 753,48 га), які зростають на території заповідника включені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Продемонстровано відеофільм «Змішані букові праліси ПЗ «Ґорґани»».

Завідувач відділу краєзнавчої літератури Раїса Грушецька провела огляд літератури про чарівний і загадковий світ Карпат, ознайомила присутніх з бібліографічними виданнями краєзнавчого відділу.

Учні висловили бажання побачити красоти заповідника здійснивши подорож науково-пізнавальною стежкою «Ґреготи Ґорґан»