ҐорҐани

Природний

заповідник

Засідання науково-технічної ради

25 листопада в природному заповіднику «Ґорґани» відбулося чергове засідання науково-технічної ради, на якому розглядалося ряд актуальних для діяльності заповідника питань.
Присутні на раді ознайомилися з результатами наукових досліджень по програмі Літопису природи та результатами еколого-освітньої діяльності за поточний рік. Старший науковий співробітник заповідника О.Слободян поінформувала присутніх про результати роботи по включенню букових пралісів заповідника до Світової природної спадщини ЮНЕСКО. Члени науково-технічної ради заслухали інформацію про стан природоохоронного режиму в заповіднику. На раді розглянули та затвердили ліміти на використання природних ресурсів на 2017 рік. Координатор WWF в Україні Б.Проць доповів про роботу та етапи реалізації проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні».
Також члени науково-технічної ради заслухали інформацію на тему «Ґрунти пралісів Карпат у контексті глобального потепління», яку презентував науковий співробітник Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка Т. Бедернічек.