ҐорҐани

Природний

заповідник

Учні за збереження озонового шару і лісових екосистем

В день Міжнародного дня охорони озонового шару та напередодні Дня працівника лісу працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» завітали до Парищенської ЗОШ І-III ст., де провели екологічні години для учнів 5-х, 6-х, 8-х і 10-х класів.
Тема екогодин для учнів 8-х і 10-х класів – «Захистимо озоновий шар». Завідувач сектору екологічної освіти Людмила Кравчук розповіла учням про історію заснування і важливість Міжнародного дня захисту озонового шару.
Провідний фахівець сектору екологічної освіти Роман Кузнєцов продемонстрував науково-популярний відеофільм «Збережемо озоновий шар, негайно!» з детальним роз’ясненням. Після перегляду відеофільму всі присутні обмінювалися думками про внесок кожної щодо покращення стану озонового шару.











З учнями 5-х і 6-х класів було проведено теоретично-практичне заняття «Знайомство з дендрофлорою шкільного подвір’я».
В теоретичній частині заняття завідувач сектору екоосвіти Людмила Кравчук проінформувала дітей про важливість лісових екосистем у житті планети.
Також розповіла про те, що нещодавно відзначався День працівника лісу. Під час проведення практичної частини заняття учні дізналися про особливості будови та визначення віку дерев, які ростуть на шкільному подвір’ї. Провідний фахівець сектору екоосвіти Роман Кузнєцов продемонстрував мультиплікаційний фільм «Цікаві факти та загадки лісу». З учнями був проведений брейн-ринг «Що ми знаємо ліс?» Діти із захопленням відповідали на запитання, працюючи в командах.