ҐорҐани

Природний

заповідник

Працівникам Черниківського ПНДВ про значення Рамсарської конвенції

В рамках відзначення Міжнародного дня водно-болотних угідь працівники сектору екологічної освіти завітали до Черниківського природоохоронного науково-дослідного відділення (ПНДВ) природного заповідника «Ґорґани».
Провідний фахівець сектору Роман Кузнєцов презентував присутнім про значення Рамсарської конвенції щодо охорони та збереження водно-болотних угідь, а також розповідачем була дана коротка характеристика водно-болотних угідь України, які офіційно визнані міжнародною природоохоронною угодою.
Присутні ознайомились із фото презентацією та листівкою «2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь». За допомогою плакатів Роман Ігорович розповів працівникам ПНДВ про флору і фауну заболочених місцин заповідника, акцентуючи увагу на представниках за якими ведуться фенологічні спостереження.
Обговорюючи тему «Стан водних об’єктів на території села Черник» завідувач сектору екоосвіти Людмила Кравчук звернула увагу, що кожен з нас може допомогти зберегти водно-болотні угіддя. Це не потребує багато знань, умінь і навичок.