ҐорҐани

Природний

заповідник

Про первоцвіти слухачам школи «Шляхетного юнацтва»

На запрошення голови школи «Шляхетного юнацтва», який функціонує при громадській організації «Союз українок» м. Надвірна Ольги Багрійчук, працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» завітали на заняття школи. Природоохоронці провели екологічну годину «Доторкнутись серцем до краси природи», щоб долучити слухачів до проведення Всеукраїнської акції «Первоцвіт», яка проводиться щорічно з лютого по травень.


Завідувач сектору екологічної освіти Людмила Кравчук ознайомила присутніх з метою та завданням акції «Первоцвіт – 2017», звернувши увагу на те, що масовий збір рідкісних рослин, у букети та на продаж, призводить до послаблення, а у невеликих місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення; крім цього, дуже часто первоцвіти виривають з підземними частинами, що призводить до знищення популяцій.

Провідний фахівець сектору екологічної освіти ПЗ "Ґорґани" Роман Кузнєцов провів презентацію «До краси можна доторкнутися серцем», під час якої детально розповів про квіти-первоцвіти та причини їх зникнення. Він наголосив на необхідності збереження провісників весни для майбутніх поколінь.

Присутні переглянули відеофільм «Первоцвіти – перша посмішка весни».

За допомогою плакату «Первоцвіти – окраса весняного лісу», виготовлено доповідачем, слухачі дізналися про ранньоквітучі рослини, які зростають на Надвірнянщині.

Як молодь, так і члени «Союзу українок» з цікавістю ознайомилися з науково-популярним виданням «Первоцвіти – тендітна усмішка весни», розробленого колегами з національного природного парку «Голосіївський»