ҐорҐани

Природний

заповідник

Фотовиставка «Збереження карпатських пралісів» у м. Надвірна

Фотовиставка, виготовлена в рамках проєкту «Збереження карпатських пралісів» Українським товариством охорони птахів за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина), 2-3 вересня експонувалася на майдані Шевченка у м. Надвірна.


Звуки трембіти (виконання трембітаря Андрія Василіва) та українські мелодії та пісні сповіщали надвірнянцям та гостям міста, що на майдані відбувається визначна подія.


Не було байдужих людей, які б не звернули увагу на фотографії. Дехто довго вдивлявся в краєвиди. Люди цікавилися побаченим на світлинах і одержували змістовні відповіді від працівників природного заповідника «Ґорґани».


Через несприятливі погодні умови 4-7 вересня фотовиставка експонувалася у приміщені міської бібліотеки для юнацтва.

За час експонування з виставкою ознайомилися: працівники відділу культури Надвірнянської РДА та природного заповідника «Ґорґани», центральної бібліотечної системи, педагогічні колективи Надвірнянського районного еколого-натуралістичного центру для дітей та юнацтва, Надвірнянського коледжу Національного транспортного університету, педагоги та учні шкіл м. Надвірна, вихователі та вихованці дошкільних закладів міста, члени громадських організацій, громадяни.


Свої враження від побаченого, рекомендації та побажання 104 відвідувачі залишили у книзі відгуків. Для визначення обізнаності пересічних громадян з проблемою збереження пралісів Українських Карпат працівниками сектору екологічної освіти ПЗ «Ґорґани» розроблено питальник.


Відвідувачі виставки отримали пам’ятку «Цікаві факти про праліси» (підготовлено провідним працівником сектору екологічної освіти ПЗ «Ґорґани» Романом Кузнєцовим) та буклет «Природно-заповідні території для людей і природи».