ҐорҐани

Природний

заповідник

Збережемо лісову красуню!

Провідний фахівець сектору екологічної освіти Роман Кузнєцов та працівник наукового відділу Іван Олексюк, на запрошення вчителя біології Процюк Олександри Вікторівни, завітали до Надвірнянської загальноосвітньої школи № 3, де провів екологічні заняття для учнів 8-10 класів.
Теми екозанять: «Всеукраїнська акція «Збережи ялинку»» і «Міжнародний день гір». Екологічне заняття розпочалося з розповіді про Всеукраїнську акцію «Збережи ялинку».
Мета акції – схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев. Присутнім презентовано буклет і флаєр «Збережи ялинку». Роман Ігорьович проінформував про цінність хвойних лісів для довкілля і людини, альтернативні атрибути свят, українську новорічно-різдвяну символіку та відповідальність за порушення природоохоронного законодавства.
Наступним етапом занять стала розповідь екоосвітянина про те, що нещодавно (11 грудня) відзначався Міжнародний день гір. Учні переглянули слайдфільм «Таємничі Ґорґани» з детальною розповіддю про гірські вершини заповідника. Їм було роздано філворд (різновид кросворда) «Вершинами Ґорґан».
Діти з цікавістю його розв’язували.