ҐорҐани

Природний

заповідник

Студентам про акцію «Збережи ялинку»

На запрошення викладача української мови та літератури Надвірнянського коледжу НТУ Федак Тетяни Іванівни, працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» провели заняття в групі ЕМ-11 даного коледжу.


Провідний фахівець сектору екологічної освіти Роман Кузнєцов провів віртуальну подорож заповідником, ознайомивши присутніх з історією створення та діяльністю заповідника, їх біорізноманіттям.


Завідувач сектора екологічної освіти Людмила Кравчук проінформувала про проходження Всеукраїнської акції «Збережи ялинку» та провела майстер-клас з виготовлення штучної ялинки. Серед присутніх було проведено опитування для визначення громадської думки, щодо використання хвойних дерев у новорічні та різдвяні свята.

Для збереження хвойних насаджень студенти запропонували: 

  • збільшити штрафи за зрубане хвойне дерево; 

  • посадити ялинки біля будинків; для того, щоб вирубувалося менше ялинок у лісі потрібно проінвестувати господарства, які б займалися вирощуванням ялинок призначених для рубки на новорічні свята; 

  • збільшити контроль над браконьєрством та незаконною рубкою лісів.

А студентам групи Б-11 було запропонована хвилинка-роздум (міні твір) «Чому ялинки плачуть взимку». Пропонуємо роздуми Мар’яни Нечепорук.

…«Коли наближається Новий рік, то ялинки в лісі починають сумувати та плакати, знаючи, що завтра прийде людина з сокирою чи бензопилою і може знищити їх. Вони можливо, просять: «Не ріж, не вбивай!», але людина настільки глуха і байдужа, що не дослухається до цих благань»…