ҐорҐани

Природний

заповідник

Учнівські лісництва – важлива ланка екологічного виховання молоді

Учнівське лісництво – об’єднання учнівської молоді, яке діє в загальноосвітньому або позашкільному навчальному закладі з метою здобуття нею знань, умінь і навичок у лісівництві. З метою активізувати учнівську молодь в природоохоронній та дослідно-експериментальній роботі в галузі лісового господарства, підвищувати ефективність та якість організації роботи учнівських лісництв, 5 листопада 2015 року в Івано-Франківському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся обласний семінар керівників учнівських лісництв та відповідальних представників лісгоспів.
Тема заходу: «Відновлення та розвиток учнівських лісництв області».
Перед присутніми з доповідями виступили:
  • доцент кафедри лісознавства Прикарпатського університету ім. В.Стефаника, головний спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Костянтин Мельник;
  • методист Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти – Володимир Гащак;
  • інженер ДП «Надвірнянський лісгосп» Назарій Ковалюк;
  • інженер лісових культур ДП «Солотвинський лісгосп» Оксана Боднар;
  • лісничий ДП «Кутський лісгосп» Петро Пліхтяк, керівник Порогівського шкільного учнівського лісництва Олеся Дмитрів та провідний фахівець сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» Роман Кузнєцов.
Завдяки його доповіді-презентації, учасники семінару більше дізналися про діяльність, біорізноманіття природного заповідника «Ґорґани» та праліси України. Присутні переконані, що робота шкільного лісництва не проходить безслідно – вона залишає в душах дітей глибокий слід поваги й любові до природи, а ще виховує майбутніх лісівників – вартових наших лісів.