ҐорҐани

Природний

заповідник

Не нашкодь водно-болотним угіддям!

До Міжнародного дня водно-болотних угідь працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» завітали до Надвірнянської ЗОШ І-III ст. № 4, де провели екогодину «Водно-болотні угіддя України» для учнів 6-7-х класів.
Завідувач сектору екоосвіти Людмила Кравчук інформувала присутніх про те, що 2 лютого відзначатиметься Міжнародний день водно-болотних угідь. 2 лютого 1971 р. у місті Рамсар (Іран) підписали Конвенцію про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення як середовище існування водоплавних птахів. Її учасниками сьогодні є 169 держав світу, серед них і Україна.
У 2017 році за пропозицією Рамсарської конвенції Всесвітній день водно-болотних угідь відзначають під девізом «Водно-болотні угіддя – наш природний захист від впливу стихійних лих». Кожен з нас може допомогти зберегти водно-болотні угіддя. Це не потребує багато часу і сил: Головна ідея – «не нашкодь!».
Провідний фахівець сектору екоосвіти Роман Кузнєцов доповнив розповідь колеги звернувши увагу, що на території України знаходяться 37 водно-болотних угідь площею 770545 га, які офіційно визнані Рамсарською конвенцією. Детальну інформацію учні одержали з фото презентації «Водно-болотні угіддя України».
За допомогою плакатів «Рослини водно-болотних угідь природного заповідника «Ґорґани»», «Риби водно-болотних угідь ПЗ «Ґорґани»», «Земноводні водно-болотних угідь ПЗ «Ґорґани»», «Птахи водно-болотних угідь ПЗ «Ґорґани»» (виготовлених доповідачем) та гри «Земноводні природного заповідника «Ґорґани» присутні більше дізналися про біорізноманіття заболочених місцин заповідника.
Після закінчення розповіді екоосвітяни відповіли на чисельні запитання учнів.