ҐорҐани

Природний

заповідник

І Карпатський молодіжний екологічний форум

3 березня в приміщенні Надвірнянського коледжу відбувся І Карпатський молодіжний екологічний форум. В рамках Форуму природним заповідником «Ґорґани» було проведено семінар на тему «Аспекти еколого-освітньої роботи з молоддю в установах природно-заповідного фонду Карпат».

На семінарі виступили: директор Кисляк В.М., завідувач сектору екологічної освіти  Лахва С.І. та провідний фахівець сектору Кравчук Л.П. природного заповідника «Ґорґани»; директор Музика М.Я. та науковий співробітник Мурська О.П. природного заповідника «Медобори»; священник Іван Гедзик відповідальний за працю з молоддю і дітьми; вчителі шкіл району Романишин Л.В., Вірста А.М., Шадловська Г.Б., Голіней Л.В., Яремчук М.Д.; зав. музею історії с.Черник Перожук К.М.;  голова ГО Студентського братства Гринішак В.; говова природничого клубу «Кедрина» Андрійович Л.М.; зав. ДНЗ «Вогник»   Аксьонова М.І..

В семінарі взяли участь учні Ланчинської, Пнівської, Бистрицької та Черниківської ЗОШ: Данищук Роман, Сіщук Леся, Свідрук Віта, Максимчук Любомир, Битківська Христина, Петлюк Діана і Савчук Софія.

Мова йшла про співпрацю природного заповідника «Ґорґани» з іншими  природоохоронними організаціями, релігійними громадами сіл, зі школами району, громадськими організаціями та дошкільними та шкільними навчальними закладами, про роль еколого-освітньої роботи у вирішення екологічних проблем регіону.


Сектор екологічної освіти –

Світлана Лахва,

Людмила Кравчук