ҐорҐани

Природний

заповідник

Гаврилівчани закохані в природу

В’їжджаючи в село Гаврилівка, Надвірнянського району переконуєшся, що тут живуть люди закохані в природу. Довкола чепурних осель цвітуть квіти, а над будинками, обабіч дороги, височіють лелечі гнізда. 

Подвір’я місцевого ліцею також потопає у зелені. На запрошення викладачів біології (Петрик С.О. та Торб’як У.Л.) Гаврилівського ліцею Переліслянської ОТГ – директор Приймак І.М., працівники сектору екологічної освіти природного заповідника «Ґорґани» провели екологічні години до днів екологічних дат. 

Учням 4-го класу проведено віртуальну подорож «Стежками заповідника «Ґорґани» (за допомогою гри). З рослинним та тваринним світом діти знайомилися складаючи пазли та відгадуючи загадки. 

Завідувач сектору Людмила Кравчук за допомогою гри «Стежками заповідника «Ґорґани» та презентації ознайомила шестикласників з історією створення, діяльністю та біорізноманіттям заповідника. 

Акцентовано увагу на перелітних птахах, які мешкають на території природоохоронної установи та поблизу, адже 12 травня будемо відзначати Всесвітній день мігруючих птахів. 


Провідний фахівець сектору Роман Кузнєцов розповів про перелітних птахів природного заповідника «Ґорґани». Ліцеїсти з цікавістю знайомилися з листівками «Тварини Червоної книги України природного заповідника «Ґорґани»» та переглянули слайд-відеофільм «Перелітні птахи». Для учнів ліцею 8-10-х класів проведено екозаняття на тему: «Природно-заповідний фонд України» з окремою презентацією природного заповідника «Ґорґани». 

Наступним етапом роботи було практичне заняття – посадка кущів самшиту. Роман Ігорович ознайомив учасників заходу з морфо-фізіологічними характеристиками самшиту, а також навчав підготовці ямок для посадки.